Euregia Lipsko 2006

23-25/10/2006, Lipsko (Německo)

Asociace inovačního podnikání ČR, z.s. (AIP ČR, z.s.) se ve dnech 23.-25. října prezentovala na významném evropském veletrhu evropských regionů Euregia 2006.

Stěžejním tématem letošního veletrhu byla energetika, zejména energetika využívající obnovitelných zdrojů energie (větru, slunce, tepla zemské kůry, biomasy a zejména vodíku). Dalšími tematickými skupinami představenými ve veletržních prostorách byly INTERKAMA+, Factory Automation, Robotics Academy, Pipeline Technology a Industrial Facility Management & Services a Industrial Building Automation.Partnerskou zemí letošního veletrhu byla nastupující ekonomická mocnost Indie. Na HM se uskutečnila prezentace řady indických podniků, zejména v oblasti energie, průmyslové subdodávky a automatizace. Vystoupení Indie bylo na veletrhu HANNOVER MESSE 2006 doprovázeno bohatým politickým a kulturním programem za účasti indické i německé vládní delegace.

Výstavní stánek Asociace byl umístěn v hale 2, jež se tematicky orientovala na trh inovací pro výzkum a vývoj (Research & Technology). Největšími vystavovateli zde byly jednotlivé německé spolkové země, představující projekty svých úspěšných firem, univerzit a jiných odborných pracovišť. Plošně výrazně skromnější stánek AIP ČR, z.s. informoval obecně o Asociaci a jejích stěžejních programech (Kontakt, Technologický profil a Eureka). Zároveň zde byl prezentován projekt bezlopatkové turbíny „Setur“ (Sedláčkovy turbíny), jenž se stal v loňském ročníku Týdne inovací nejúspěšnějším projektem v hodnocení návštěvníků. Fyzicky zde představovali své projekty kolegové z ČVUT; plantograf J. Wolfa, I4Control M. Fejtové a PDA… J. Hány (v Hannoveru ho zastupoval J. Mužík), což nemalou měrou přisívalo k atraktivitě stánku.

Dá se říci, že „mise“ AIP ČR, z.s. předčila co do počtu návštěvníků naše očekávání; dalším nezadbatelným bonusem naší účasti byl velký počet formálních i neformálních kontaktů, které slibují potenciální budoucí spolupráci.





Obsah (c) 2001-2024 Asociace inovačního podnikání ČR, Design & Graphics (c) Magicware s.r.o.